Barbarella 1962-ben egy francia képregénymagazin hősnője ként jelent meg először, 1968-ban pedig már az amerikai filmipar tartotta a markában a sztorit. A film ugyan klasszikus lett, de anyagilag teljes csőd.

A kor rétegfilmje volt, mivel elsősorban a lábfetisiszta, unatkozó férjek táborában lett közönségkedvenc viszont őket nagy valószínűséggel nem ragadta magával a mesés fantáziavilág, ami a körítés volt Barbarella kalandjaihoz.
 

Azért akkoriban is jól belenyúltak, hiszen Jane Fonda volt a kor szexbálványa, úgyhogy akár azt is elhiszem, hogy nem is akartak más társadalmi rétegekre fókuszálni, csak ez vékonyabb volt, mint remélték.

 

Alapul véve miss Fonda akkori minőségét értelmet nyer sejtésem, miszerint abban az évtizedben, amikor Amerika megalapozta a tökéletesség popkultúráját, a megátalkodott pitesütögető háziasszonyközösség inkább hagyta a gyereket a tv előtt ülve Jetson családot nézni, mint vitte el moziba, hogy megtudják mi lett a gólyából az időszámításunk szerint 40.000-ben. Ennek ellenére a film nagyon élvezetes mind a lábfetisisztáknak, mind azoknak, akik mentesek mindenféle mániákus tartalomtól, pusztán kedvelik a ’60as évek hangulatát, szeretik a fantáziadús sci-fiket vagy érdeklődnek az analóg filmgyártás produktumai iránt.

                                 Barbarella Trailer - 1968

Idén ősszel pedig megkezdődtek a munkálatok a remake körül. A producer Dino De Laurentiis, ugyanaz az ember, aki az eredeti Barbarellát is összehozta. Két évig dolgozott együtt Robert Rodriguezzel a remake vázlatán, de Rodriguez végül sajnálatos módon kiszállt a projectből. Ezután kérte fel Laurentiis Robert Luketic-et a rendezésre, aki a 21 – Las Vegas ostromát vagy a Doktor Szöszit rendezte, úgyhogy őszintén nem vagyok feldobva a dologtól. Nem vagyok benne biztos, hogy egy ilyen – az összes eddigi filmjében XXI. Századi értékeket sugárzó rendező látásmódja méltó egy ’60-as évek beli film átdolgozására. A forgatókönyv íróról, Joe Gazzam-ról nem tudok véleményt mondani ugyanis még egy olyan filmen sem dolgozott, amit 2010 előtt mutatnának be. Pont.
 
Laurentiis a következőt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: „Barbarella előtt nagy jövő állhat, hisz egyszerre okos, rendkívül ügyes és nem kevésbé szexi. Úgy látom a jövő női szuperhősöké, mi ezzel meg is tesszük az első lépést.” Szép gondolat.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindmurder.blog.hu/api/trackback/id/tr361465351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása